Chemie – podklady : Septima
Septima
Zápisy hodin
- 0/1 Tématický plán, BOZ a PPO, organizace výuky
- 1/1 + 1/2 Obecná chemie - opakování
- 1/3 Příklady, stechiometrické výpočty
- 1/4 Redoxní reakce
- 1/5 Termochemie, reakce, kyseliny a zásady, elektrochemie, ideální plyn...
- 1/6 Anorganické názvosloví
- 1/7 Procvičování anorganického názvosloví
- 1/8 Významné prvky
- 1/9 Přehled rovnic
- 2/1 Organická chemie - základní informace
- 2/2 Uhlovodíky
- 2/3 Další uhlovodíky a jejich zdroje
- 2/4 Deriváty uhlovodíků, bezkyslíkaté deriváty
- 2/5 Kyslíkaté (a sirné) deriváty uhlovodíků
- 2/6 Karboxylové kyseliny
- 2/7 Deriváty KK; substituční deriváty
- 2/8 Funkční deriváty KK, deriváty H2CO3
- 2/9 Organokovové a organokřemičité sloučeniny
- 3/1 Heterocyklické sloučeniny
- 3/2 Heterocyklické sloučeniny
- 3/3 Heterocyklické sloučeniny - procvičování názvosloví
- 4/1 Syntetické makromolekulární látky
- 4/2 Plasty
- 1
- 4/3 Pigmenty a barviva
- 4/4 Léčiva, pesticidy
- 4/5 Alkaloidy
- 4/6 Izoprenoidy, steroidy
- 4/7 Chemie a životní prostředí
- 4/8 Znečišťování a ochrana přírody
- 5/1 Sacharidy
- 5/2 Vzorce sacharidů, monosacharidy
- 5/3 Disacharidy, trisacharidy, glykosidy
- 5/4 Polysacharidy
- 5/5 Výroba cukru
- 5/6 Druhy škrobu a jejich výroba
- 5/7 Výroba papíru
- 6/1 Lipidy
- 6/2 Reakce tuků, vosky, složené lipidy
- 6/3 Výroba a zpracování tuků a olejů
- 7/1 Bílkoviny, reakce aminokyselin
- 7/2 Systematika aminokyselin
- 7/3 Dělení a struktura bílkovin
- 7/4 Nukleové kyseliny
- 8/1 Úvod do biochemie
- 8/2 Enzymy
- 8/3 Koenzymy, průmyslové využití enzymů
- 8/4 Vitamíny; vitamíny rozpustné v tucích
- 8/5 Vitamíny rozpustné ve vodě
- 8/6 Hormony
- 9/1 Metabolismus - základní poznatky
- 9/2 Metabolismus sacharidů, anaerobní katabolismus
- 9/3 Aerobní katabolismus sacharidů
- 9/4 Biosyntéza sacharidů, fotosyntéza I.
- 9/5 Fotosyntéza II.
- 9/6 Metabolismus lipidů, biosyntéza, acetyl-CoA
- 9/7 Katabolismus tuků
- 9/8 Metabolismus bílkovin, katabolismus
- 9/9 Biosyntéza aminokyselin a bílkovin
- 9/10 Metabolismus nukleových kyselin
- 9/11 Základy biotechnologie, genetické inženýrství
- 9/12 Zásady správné výživy
- 9/13 Netradiční způsoby výživy
Opakovací otázky
Kontakt
•